Adgang forbudt

Jeg må indrømme, at jeg sidder lidt i chok lige nu. Skal domstolene nu bestemme, hvilke hjemmesider vi skal have adgang til? Der er i dag faldet dom over Tele2, som skal stoppe sine brugere i at gå ind på hjemmesiden allofmp3.com. Det betyder åbenbart, at alle de andre udbydere skal følge med. Hvad bliver det næste? At ‘Das Kapital’ af Karl Marx fjernes fra bibliotekerne, fordi nogle føler sig truet af socialisme?

Jeg må indrømme, at jeg godt kan forstå pladeselskaberne, at de gerne vil beskytte deres vare. Det er helt fint, men ligefrem nægte alle individer adgang til visse hjemmesider – det holder ikke i min bedste overbevisning. Det må være det enkelte invivid som hæfter for sine handlinger. Hvis jeg fx gik ind på en hjemmeside som handlede med ulovlig musik og jeg købte noget, så var det mit problem. Jeg skulle straffes. Det er ikke meningen, at andre skal afskæres muligheden for at kigge derind.

Internettet er det sted, hvor vores frihed virkelig kommer til udtryk. Det er sgu’ lidt synd, hvis myndighederne også begynder at begrænse det.

Dette indlæg blev udgivet i Tanker fra lænestolen. Bogmærk permalinket.

En Kommentar til Adgang forbudt

  1. Steen AA skriver:

    Hm, jeg ved ikke om jeg er enig. Hvad nu hvis der åbnede en pladeforretning midt på Strøget, og det eneste de solgte var stjålne plader… så ville politiet nok lukke for adgang.