Nr. 46

Igen er der blevet lavet en liste over de jobs, som har den største prestige i samfundet. Folkeskolelærer er nr. 46. Det er lidt trist, da det er samfundets vigtigste job. Men det skyldes nok, at lærerjobbet har været meget dårligt omtalt i de senere år. Årsagerne er mange, og nogle er helt i orden.

Jeg kan nu ikke forstå det. Jeg har verdens bedste job. Jeg keder mig aldrig og eleverne giver mig en masse smil, men selvfølgelig også bekymringer. Tingene står aldrig stille, og der er mange udviklingsmuligheder. Jeg har ligeledes en stor frihed i mit arbejde. Ja, nogle dage går jeg tidligt, nyder min fritid om eftermiddagen, og om aftenen arbejder jeg. Dagen efter kan jeg gøre det anderledes. Det er super. Og nej, det handler ikke kun om ferie. Lærerne arbejder faktisk lige så meget som alle andre – ikke mere, ikke mindre.

Samfundsmæssigt er det et problem, at lærerne er nr. 46. Det kan betyde, at færre vil være lærere. Det betyder, at de personerne, der skal undervise i fremtiden ikke er særlig dygtige, har ikke rigtigt lyst til jobbet, hvilket igen kommer til at gå ud over undervisningen. Det ville være trist for Danmark. Så Bertel, du må i gang med en “Det er fedt i folkeskolen-kampagne”, så der er flere, der søger dette job fuld af udfordringer.

Dette indlæg blev udgivet i Den danske folkeskole. Bogmærk permalinket.

En Kommentar til Nr. 46

 1. PUK skriver:

  Det er trist ja, og det er et fantastisk job ja!
  For min skyld behøver Bertel dog ikke lave kampagne, han kunne bare starte med at udvise lidt mere respekt for det vi laver!

  Jeg frygter faktisk også meget for Folkeskolens fremtid. For jeg synes fokus bliver flyttet alt for meget fra skolen som kulturskabende og kulturbærende hen mod skolen som uddanner af folk til fremtidens erhverv… Den balance må kunne klares bedre!

  Tak for endnu et tankevækkende indlæg om Den danske Folkeskole!
  PUK