Nettodannelse

Planerne for dagen blev lavet om, aftaler droppet. Relationer kan skabe meget godt og ondt.

Mit største problem var min mad. Hvad skulle jeg nu spise, da middagen pludselig forsvandt i telefonsamtaler om relationer. Jeg løb ud i bilen, overvejede japansk, men valgte en hurtig kebab og et besøg i Netto. Jeg tror, at jeg var der 8 minutter i 20. Da jeg stod i køen, klokken var blevet 20.00 kom der en fyr ind. Han mente, at han godt lige kunne nå at handle, men Nettopersonalet mente noget andet. Fyren reagerede meget negativt, da han fik afslag på sit ønske. Kaldte en kvindelig Nettoansat sure fisse, og skulle da lige da han gik råbe, om hun, altså Nettopigen, ikke trængte til noget pik. Måske var det fyren som trængte mest?

Jeg må ryste på hovedet. Hvorfor er folk så dumme? Hvorfor kan man ikke have respekt for lukketider og andre mennesker? Det er åbenbart helt i orden at råbe fuldstændige latterlige ting, fordi man ikke kan selv kan finde ud af at komme ind i forretningen før den lukker. Jeg bliver bare trist på menneskehedens vegne. Og jeg skal da selvfølgelig indrømme, at jeg selv kan blive totalt barnlig, når jeg modtager dårlig service. Jeg har dog aldrig brokket mig over lukketider.

Tankerne om os mennesker fortsatte. Jeg har lige set noget stand-up på Zulu. Det var da ok, men jeg sad tilbage en med tanke, da det sluttede. Tanken gik ud på, om vi hyldede dumheden frem for viden og ånd? Der blev stillet spørgsmål om, hvad vi skulle bruge vores viden til. Jeg syntes, at viden blev latterliggjort i programmet, hvilket jeg finder trist. Eller er vi mennesker sådan indrettet i dette samfund, at vi kun søger den viden vi skal bruge for at klare os. Hvorfor vide noget om geografi, når jeg alligevel ikke skal bruge det? Tanken er trist, da mere viden kunne hæve vores niveau – eller det kunne man håbe på. Det kunne jo være, at fyren i Netto havde optrådt på en mere dannet måde, hvis han havde haft overskud, mere viden og forståelse for andre mennesker.

Dette indlæg blev udgivet i Blah...blah..., Livet, Tanker fra lænestolen. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.