Kommentarer til Pegefingeren http://www.pegefingeren.dk/blog Tanker fra lænestolen Tue, 29 Nov 2011 11:37:46 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.2.1 Kommentar til Mobning i folkeskolen af Louise, Søren, Frederik B. og Monika http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=1414&cpage=1#comment-20505 Louise, Søren, Frederik B. og Monika Tue, 29 Nov 2011 11:37:46 +0000 http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=1414#comment-20505 Vi er enige med indlægget af pegefingeren. Mobning kan føre til et dårligt og usocialt liv. Mange prøver at stoppe mobning. Vi er enige om, at nogle elever tager kritik for hårdt, og gør mobning større end det er. Læreren siger og mener det jo kun som en irettesættelse, men nogle opfanger det anderledes. Nogle unge i dag tager kritik meget hårdt, siden de får meget ros hjemme. Vi er enige med indlægget af pegefingeren.

Mobning kan føre til et dårligt og usocialt liv. Mange prøver at stoppe mobning.
Vi er enige om, at nogle elever tager kritik for hårdt, og gør mobning større end det er. Læreren siger og mener det jo kun som en irettesættelse, men nogle opfanger det anderledes. Nogle unge i dag tager kritik meget hårdt, siden de får meget ros hjemme.

]]>
Kommentar til Mobning i folkeskolen af Adi, Norahs og Kirederf http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=1414&cpage=1#comment-20504 Adi, Norahs og Kirederf Tue, 29 Nov 2011 11:37:14 +0000 http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=1414#comment-20504 Mobning er noget af det værste en klasse eller skole kan være præget af. Vi har selv set mobning. Faktisk var mobningen så slem, at det endte i retten, fordi mobbeofferet var blevet udsat for vold. Alligevel kan man spørge eleverne i den selv samme klasse, om de har prøvet at mobbe nogen, og så vil de alle sammen svare nej, uden selv at opfatte det som en løgn. De mener bare at der er tale om drillerier. De ved jo godt hvor det endte, men de er alle sammen enige om, at det ikke er deres skyld. Vi er enige med Jørgen Folkvang i at det godt kan skyldes, at det kan være svært at skelne mellem ytringsfrihed og mobning. Når man har set overdramatiserede skænderier på tv ofte nok, vil man til sidst blive påvirket til at tænke, at det er normalt at tale sådan til andre folk. Undersøgelser viser at hvis børn ser meget vold på tv, vil de med større sandsynlighed blive voldelige som voksne. Derfor giver det god mening, at det samme skulle gælde for mobning. Mobning er noget af det værste en klasse eller skole kan være præget af. Vi har selv set mobning. Faktisk var mobningen så slem, at det endte i retten, fordi mobbeofferet var blevet udsat for vold. Alligevel kan man spørge eleverne i den selv samme klasse, om de har prøvet at mobbe nogen, og så vil de alle sammen svare nej, uden selv at opfatte det som en løgn. De mener bare at der er tale om drillerier. De ved jo godt hvor det endte, men de er alle sammen enige om, at det ikke er deres skyld.
Vi er enige med Jørgen Folkvang i at det godt kan skyldes, at det kan være svært at skelne mellem ytringsfrihed og mobning.
Når man har set overdramatiserede skænderier på tv ofte nok, vil man til sidst blive påvirket til at tænke, at det er normalt at tale sådan til andre folk. Undersøgelser viser at hvis børn ser meget vold på tv, vil de med større sandsynlighed blive voldelige som voksne. Derfor giver det god mening, at det samme skulle gælde for mobning.

]]>
Kommentar til Mobning i folkeskolen af Vanessa, Ida Marie og Iben http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=1414&cpage=1#comment-20503 Vanessa, Ida Marie og Iben Tue, 29 Nov 2011 11:36:17 +0000 http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=1414#comment-20503 Hej Kommentar til indlægget Mobning i folkeskolen. Vi er tre piger, Vanessa, Ida Marie og Iben. Mobning er en modbydelig tendens. Det kan få livsvarige og alvorlige konsekvenser for den, som bliver mobbet. Mobning er en kedelig tendens i det danske samfund, som vi skal have rettet op. Men spørgsmålet er: Er mobningen i virkeligheden blevet værre de seneste år? Eller ej? Vi mener, at mobningen overhovedet ikke er blevet værre, men derimod er der kommet meget mere fokus på mobningen, og derfor mener flere og flere, at mobningen er blevet meget værre, fordi det bl.a. fylder i medierne. Vi er meget uenige i, at du generaliserer. Vi syntes at der er nogle unge, der er dårlige til at tage kritik, men absolut ikke alle. Vi går i en klasse hvor ca. 8 % føler det er svært at tage imod kritik, og derfor kan man ikke sige, at mange elever ikke kan modtage kritik eller irettesættelse. Det med at læren ikke favoriserer, er vi dog uenige i. Ikke kun i folkeskolerne, men man oplever det også så højt som i gymnasiet, videre gående uddannelser og på arbejdsmarked. Hej

Kommentar til indlægget Mobning i folkeskolen.

Vi er tre piger, Vanessa, Ida Marie og Iben.

Mobning er en modbydelig tendens. Det kan få livsvarige og alvorlige konsekvenser for den, som bliver mobbet. Mobning er en kedelig tendens i det danske samfund, som vi skal have rettet op.

Men spørgsmålet er: Er mobningen i virkeligheden blevet værre de seneste år? Eller ej?

Vi mener, at mobningen overhovedet ikke er blevet værre, men derimod er der kommet meget mere fokus på mobningen, og derfor mener flere og flere, at mobningen er blevet meget værre, fordi det bl.a. fylder i medierne.

Vi er meget uenige i, at du generaliserer. Vi syntes at der er nogle unge, der er dårlige til at tage kritik, men absolut ikke alle. Vi går i en klasse hvor ca. 8 % føler det er svært at tage imod kritik, og derfor kan man ikke sige, at mange elever ikke kan modtage kritik eller irettesættelse.

Det med at læren ikke favoriserer, er vi dog uenige i. Ikke kun i folkeskolerne, men man oplever det også så højt som i gymnasiet, videre gående uddannelser og på arbejdsmarked.

]]>
Kommentar til Mobning i folkeskolen af Vanessa, Emilie, Kristoffer og Jakob http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=1414&cpage=1#comment-20502 Vanessa, Emilie, Kristoffer og Jakob Tue, 29 Nov 2011 11:32:57 +0000 http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=1414#comment-20502 Vi er fuldstændig enige i, at det er modbydeligt og det burde afskaffes, især hvis der er flere der går imod én. Det kan ødelægge et menneskes barndom hvis der ikke bliver gjort noget. Han har ret i, at alle mennesker sviner hinanden til. Selv landets ledere. De burde være forbilleder. Men er det virkelig deres ansvar at vi ikke skal mobbe andre? Jo mere kendte gør det, jo mere bliver vi også ”smittet” af det. Men er det nu alligevel også deres skyld at der er nogle, der mobber? Nej, det er det vel ikke. Det er noget vi selv bestemmer. På den anden side er vi lidt uenige fordi han ikke har helt ret i at mobning er blevet værre i løbet af årene, og medierne blæser det op, og dømmer alle unge til at være mobbere eller mobbe ofre. Det er jo overhovedet ikke rigtigt. Mobning er kendt, men vi tror groft drilleri er værre, i hvert fald mere udbredt. Alle går vel og driller hinanden, venskabeligt selvfølgelig, det må bare ikke tage overhånd. Vi er fuldstændig enige i, at det er modbydeligt og det burde afskaffes, især hvis der er flere der går imod én. Det kan ødelægge et menneskes barndom hvis der ikke bliver gjort noget.
Han har ret i, at alle mennesker sviner hinanden til. Selv landets ledere. De burde være forbilleder. Men er det virkelig deres ansvar at vi ikke skal mobbe andre? Jo mere kendte gør det, jo mere bliver vi også ”smittet” af det.
Men er det nu alligevel også deres skyld at der er nogle, der mobber? Nej, det er det vel ikke. Det er noget vi selv bestemmer.
På den anden side er vi lidt uenige fordi han ikke har helt ret i at mobning er blevet værre i løbet af årene, og medierne blæser det op, og dømmer alle unge til at være mobbere eller mobbe ofre. Det er jo overhovedet ikke rigtigt. Mobning er kendt, men vi tror groft drilleri er værre, i hvert fald mere udbredt. Alle går vel og driller hinanden, venskabeligt selvfølgelig, det må bare ikke tage overhånd.

]]>
Kommentar til Mobning i folkeskolen af Jeppe, Morten og Alexander http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=1414&cpage=1#comment-20501 Jeppe, Morten og Alexander Tue, 29 Nov 2011 11:30:31 +0000 http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=1414#comment-20501 Vi vil ikke erklære os enige i Jørgen Folkvangs påstand angående, at eleverne bliver mobbet af lærene. Det er som regel noget eleverne selv forstiller sig. Men vi er enige i, at mobning er en forfærdelig ting. Selv om nogen står lidt ud fra resten af klassen/årgangen, behøver man ikke gøre det værre ved at påpege det. Det kan jo godt være at, vi har ytringsfrihed, men det er ikke ensbetydende med, at vi skal misbruge den til ting som mobning. Vi ved at, det er et stort problem i de fleste skoler. Det er selvfølgelig ikke alle, der oplever at blive mobbet, men der er altid en eller 2 i klassen. Mobning kan ødelægge folk psykisk og komme så langt ud, at det kan føre til selvmord. Mobning er ikke bare noget, man lige kan komme over. Det er noget, der sidder fast resten af livet. Vi har hørt en historie om en person, der var ved at hænge sig selv efter nogle år med mobning. Han kunne heldigvis ikke selv gøre det, men tænk lige over at stå i en situation hvor man ikke har andre udveje end at tage sit liv. Så er det virkelig så langt ude, at mobberne skulle tænke sig om en ekstra gang, før de siger noget grimt til en person. Vi vil ikke erklære os enige i Jørgen Folkvangs påstand angående, at eleverne bliver mobbet af lærene. Det er som regel noget eleverne selv forstiller sig. Men vi er enige i, at mobning er en forfærdelig ting. Selv om nogen står lidt ud fra resten af klassen/årgangen, behøver man ikke gøre det værre ved at påpege det. Det kan jo godt være at, vi har ytringsfrihed, men det er ikke ensbetydende med, at vi skal misbruge den til ting som mobning.
Vi ved at, det er et stort problem i de fleste skoler. Det er selvfølgelig ikke alle, der oplever at blive mobbet, men der er altid en eller 2 i klassen. Mobning kan ødelægge folk psykisk og komme så langt ud, at det kan føre til selvmord. Mobning er ikke bare noget, man lige kan komme over. Det er noget, der sidder fast resten af livet.

Vi har hørt en historie om en person, der var ved at hænge sig selv efter nogle år med mobning. Han kunne heldigvis ikke selv gøre det, men tænk lige over at stå i en situation hvor man ikke har andre udveje end at tage sit liv. Så er det virkelig så langt ude, at mobberne skulle tænke sig om en ekstra gang, før de siger noget grimt til en person.

]]>
Kommentar til Fødselsdag af Frederik Storm http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=3333&cpage=1#comment-20471 Frederik Storm Thu, 17 Nov 2011 21:06:34 +0000 http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=3333#comment-20471 Hej Morten. Har du en mail, hvor man kan kontakte dig på? De bedste hilsner Frederik Hej Morten.

Har du en mail, hvor man kan kontakte dig på?

De bedste hilsner
Frederik

]]>
Kommentar til Fødselsdag af Plane of Games Man http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=3333&cpage=1#comment-20455 Plane of Games Man Sun, 13 Nov 2011 19:13:35 +0000 http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=3333#comment-20455 Grattis i efterskott! Kul att fylla jämt! :) Grattis i efterskott!
Kul att fylla jämt!
:)

]]>
Kommentar til Nu sker der noget… af Kristina Bjerre http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=3304&cpage=1#comment-19724 Kristina Bjerre Tue, 05 Apr 2011 17:44:47 +0000 http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=3304#comment-19724 Hej T, Hvornår skal du transplanteres? Fortæl noget mere..!! Kh K Hej T,
Hvornår skal du transplanteres? Fortæl noget mere..!!
Kh K

]]>
Kommentar til Isolation af Robin http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=3296&cpage=1#comment-19722 Robin Wed, 30 Mar 2011 21:22:07 +0000 http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=3296#comment-19722 Jeg holder nu også meget af DR K, når den ikke står på genudsendelser! Jeg holder nu også meget af DR K, når den ikke står på genudsendelser!

]]>
Kommentar til Mobning i folkeskolen af Jakob, lisa, Patricia og Timm http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=1414&cpage=1#comment-19721 Jakob, lisa, Patricia og Timm Thu, 17 Mar 2011 09:49:55 +0000 http://www.pegefingeren.dk/blog/?p=1414#comment-19721 Vi kommenter jørgen folkvang's kommentar: Vi synes han har ret i, at mobning er en modbydelig ting og især hvis der er flere om at mobbe en. Og ja det er steget en hel del de sidste år, især på skolerne, men det kan have noget med at man ser i tv'et eller i blade, at voksene mobber hinanden, men det er jo film eller reklamer. Dem i reklamerne er bare dårlige exempler for unge? Han har også ret i, at hvis man spørger et barn om det er forkert at mobbe, så siger de ja. Men de fleste man spørger, er før blevet mobbet. Det er mest galt på skolerne med mobning, hvis man nu fx har det forkerte tøj på, ikke gør som de siger, eller siger noget forkert, så kan man blive mobbet af klassen's mobber. Han skriver også at unge/børn, har svært ved at skelne mellem mobning og ytringsfrihed, det vil vi bare sige, at det er rigtig at mange unge ikke kan det! Vi kommenter jørgen folkvang’s kommentar:

Vi synes han har ret i, at mobning er en modbydelig ting og især hvis der er flere om at mobbe en. Og ja det er steget en hel del de sidste år, især på skolerne, men det kan have noget med at man ser i tv’et eller i blade, at voksene mobber hinanden, men det er jo film eller reklamer. Dem i reklamerne er bare dårlige exempler for unge? Han har også ret i, at hvis man spørger et barn om det er forkert at mobbe, så siger de ja. Men de fleste man spørger, er før blevet mobbet. Det er mest galt på skolerne med mobning, hvis man nu fx har det forkerte tøj på, ikke gør som de siger, eller siger noget forkert, så kan man blive mobbet af klassen’s mobber. Han skriver også at unge/børn, har svært ved at skelne mellem mobning og ytringsfrihed, det vil vi bare sige, at det er rigtig at mange unge ikke kan det!

]]>