Kampen

Hvilken kamp er den vigtige? Hvilken kamp er tabt på forhånd og hvilken en kan man vinde?

Det er store spørgsmål, og det bliver endnu mere aktuelt, når man bliver syg. Jeg har selv haft det helt inde på livet. Jeg troede, at jeg kunne vinde en kamp, men som tiden gik blev det klart for mig, at jeg ville blive taberen. Jeg kunne ikke vinde den kamp.

Kampen handlede om mit blodsukker. Jeg har fået medicinsk sukkersyge som følge af min behandling for leukæmi. Og når vi snakker blodsukker, så handler det jo om at have lave tal. Jeg vil gerne ha’ fine tal, men det gik helt galt. Jeg tog mit blodsukker på nogle tidspunkter, hvor jeg troede at blodsukkeret ville være lavt. Gav mig insulin det samme sted, så det ikke blev optaget i kroppen (jeg vidste ikke bedre). Jeg troede, at jeg havde styr på det.

Det havde jeg overhovedet ikke. Jeg blev indlagt igen, da lægerne ikke kunne lide mine alt for høje tal. Der var det en læge sagde ordene. Hvad der skulle være min prioritet. Først mad, så insulin. De ord satte en masse tanker i gang. Nemlig om min kamp.

Med de ord gik det op for mig, hvilket kamp, der er den vigtige. Det handler ikke om blodsukker eller tab af hår. Nej, det handler om kampen mod sygdommen. Det er den vigtige kamp!!

Ikke de små kampe – dem skal jeg ikke bruge tid på. Kun mod sygdommen!!

Sick man 2

Dette indlæg blev udgivet i Leukæmi, Livet og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.