Folkemord?

Lige i disse dage bliver Libyen bombet af os og andre nationer. Vi har angrebet Libyen fordi vi mener, at Libyen begår overgreb på sin egen befolkning.

Det som jeg ikke kan lide er den retorik, som enkelte danske politikere bruger. Jeg har særligt lagt mærke til Jeppe Kofoeds retorik. Han bruger ofte ordet “folkemord” om situationen i Libyen. Det er sgu’ en farlig retorik, da det ord selvfølgelig tvinger os til at handle. Vi har et moralsk ansvar til at handle på folkemord.

Spørgsmålet er om det er folkemord, det som foregår i Libyen? Om Gaddafi udrydder sin egen befolkning, ikke bare oprørere, men hele befolkningen. Jeg mener ikke, at det er folkemord, men når Jeppe Kofoed bruger ordet så forsøger han at overbevise danskerne om, at vi handler rigtigt. Vi stopper jo et folkemord – ifølge Jeppe Kofoed. Nej, der er intet folkemord, men vi stopper selvfølgelig en krig. Det er nu også meget godt.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.