Livets op- og nedture!!

Den 15. september vågnede jeg op med hovedpine, og tænkte ikke nærmere over det. Mange mennesker har jo hovedpine. Tiden gik, men min hovedpine forsvandt bare ikke. Jeg fik også kvalme en gang i mellem. Men jobbet skulle jo passes, og et par piller gør jo underværker. I hvert fald i en periode.

Jeg begyndte på et tidspunkt at undre mig over min hovedpine, tænkte at det var noget med mine nyrer, da de i forvejen ikke er verdens bedste. Men nej, nej… Endelig tog jeg til lægen. Han lyttede, tog nogle blodprøver. Og jeg var træt, helt vildt træt. Kunne ikke går 20 meter uden at være helt flad. Næste dag ringede lægen. Det var blodmangel, og han ville gerne have mig på Rigshospitalet i en fart. Jeg spurgte selvfølgelig om, hvad det handlede om, og svaret kom hurtigt. Det var leukæmi.

Alle tanker forsvandt, de er faktisk ikke kommet igen. Tog hjem, stenede lidt, begyndte at ringe rundt. Min søster hentede mig og turen gik til Riget. Flere prøver, samtaler med læger og sygeplejersker. Diagnosen var klar. Akut lymfatisk leukæmi (ALL), type B. Sygdommen kaldes også børneleukæmi, da den desværre også rammer en del børn.

Nu sidder jeg så her. Med en sygdom over hovedet, som jeg ikke lige ved, hvad jeg skal stille op med. Indtil videre er min tal i bedring, så det gør mig jo meget glad, men der er lang vej endnu. Nu starter jeg op min kemo-behandling, og den bliver sikker hård. Men som min skoleleder altid siger, så kan en elefant kun spises i små bider, så jeg prøver at tage en dag af gangen.

Og personalet her på Riget gør mit ophold utroligt godt. De er professionelle, søde, omsorgsfulde og lyttende. Det hjælper også på humøret!

Dette indlæg blev udgivet i Livet og tagget , , . Bogmærk permalinket.

En Kommentar til Livets op- og nedture!!

  1. Voetmann skriver:

    Hold ud Champ! Det blir sikkert din hårdeste kamp til dato, men du ved at du skal vinde, det gør det nogen gange nemmere. Selvom det er sindssygt hårdt.
    Jeg var også på Riget, da jeg brækkede ryggen. Jeg synes også de gjorde det godt. Men hvis du mangler noget eller de glemmer noget, så husk at gør opmærksom på det, det er nemlig meget nemmere hvis det blir gjort rigtigt og vildt vigtigt for dig som patient.
    Min kone er ikke på Riget, hun er på Herlev, 17. etage, Onkologisk HT-team. Efter hvad hun fortæller så er der generelt en meget professionel behandling og omgang på en kræftafdeling. Fordi de ved hvor vigtigt det er.
    Håber det bedste for dig, Jesper.