Så forsvandt de gode…

Regeringen har offentliggjort en vældig spareplan, som kommer til at ramme bredt i Danmark. Hvis pengene skal hentes, så må vi selvfølgelig alle give en del tilbage til kassen. Diskussionen om, hvor der skal skæres er så en helt anden.

Nedskæringerne rammer bredt, men på mit område rammer det særligt hårdt ned i et område, hvilket får ret vidtrækkende konsekvenser. Området som kommunerne skærer ned i er specialundervisningen. Det har den betydning, at den almindelige folkeskole skal rumme flere børn med alvorlige problemer. Det får den konsekvens, at lærerne skal bruge mere tid på de svage elever. Og at de dygtige elever, de undervisningsparate, ikke får den hjælp de har krav på. Og da nogle svage elever kan havde et forstyrrende adfærd, så vil larmen, uro stige i klasserne i den normale folkeskole. Der vil komme flere irettesættelser, og læringsmiljøet bliver ret trist.

Og er læringsmiljøet trist, så forsvinder de elever der har overskud og som gerne vil lære noget. Og hvor forsvinder de hen? De forsvinder hen til de skoler, som ikke behøver at være rummelige, nemlig privatskolerne.

Og forsvinder de dygtige, så er det sgu’ svært at drive verdens bedste folkeskole, hvor læringen og undervisningen er i top!

Dette indlæg blev udgivet i Danmark, Den danske folkeskole, Politik og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.