De unge løver…

I dagens udgave af Politiken er der en lille artikel om Foghs afgang som formand i Venstre. Artiklen er lidt morsom, da Anders fortæller lidt om, at han og Claus Hjort besluttede sig til at formulere en socialpolitik. Socialpolitikken blev en konkurrent til Socialdemokratiet, og var nok en af grundene til at Venstre kom til magten og kunne beholde den. Artiklen hævder nemlig, at en af årsagerne til at Venstre havde svært ved at få magten i 90′erne, var folkets frygt for drastiske nedskæringer i den offentlige service. Det vendte så med Anders og Claus’ nye politik.

Nu sidder Venstre på magten, men der er måske en kommende trussel i de unge løver fra Venstre. De vil nemlig godt en mere liberal politik, en som gør op med velfærdsstaten. Det siger de dog ikke direkte, men de vil gerne gøre staten mindre og friheden større.

Det som jeg kunne håbe lidt på, er nemlig at de unge løver i Venstre er for ivrige og kommer til at aktivere danskernes frygt for nedskæringer i velfærdsstaten. Det kunne så komme til at betyde, at Venstre mistede magten. Og det kunne jo være fedt.

Dette indlæg blev udgivet i Politik, Tanker fra lænestolen og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.