Balsam for sjælen

Lige for tiden kører der en reklame i tv fra Nykredit, hvor man skal tænke på en bank. Reklamen er skruet sådan sammen at man tænker på Nykredit. Men jeg ville gerne lave en lignende prøve.

Luk dine øjne og tænk på en skole i Letland…..du skal stadig tænke på en skole i Letland….

Ok, hvad så du foran dit indre øje? Nedslidte bygninger, dårlige forhold? Ja, sådan har jeg også selv tænkt. Nu har jeg så besøgt en skole i Letland, og der mødte jeg er en skole, som var 1 år gamle, glade elever, glade lærere, stolte forældre og en glad skoleleder, der uddelte lidt balsam til sjælen. Det var jo totalt fedt. Videre til en kunstskole, hvor bygningerne var lidt nedslidte, men der var gode forhold og nogle af de værker som eleverne lavede var virkelig flotte. Det fik i hvert fald mig til at tænke om, der var for meget hygge i danske fritidstilbud. I Letland, i hvert fald i Ludza, skulle eleverne til prøve, også selv om at det var af egen fri vilje de gik der.

Faktisk er jeg helt bombet lige nu efter en lang dag med mange indtryk. Vi har besøgt det lokale museum, set en lille optræden om foråret på skolen, spist med lærere og forældre, hvor vi smagte  lettiske specialiteter, besøgte en kunstskole og til sidst til møde med borgmesteren. Det er sgu’ hårdt at repræsentere Danmark.

Dette indlæg blev udgivet i Danmark, Den danske folkeskole, Undervisning og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.