Lad os bygge en mur

bzp012Nogle mennesker vil åbenbart gerne bygge mure omkring skolerne. De vil i hvert fald gerne holde alt det dårlige væk fra skoleeleverne i den danske folkeskole. De skulle jo nødigt udsættes for cigaretter, cola, slik, dovenskab, forkerte holdninger og jeg kunne blive ved.

Derfor er der nogle, der ønsker at bygge mure op, og at lærerne i skolen er dem som skal sørge for, at eleverne bliver indenfor murene i skoletiden.

Det er aldrig godt at bygge mure. Bare se på Berlin – det virkede sgu’ ikke.

Hvorfor får det mig op af stolen? Fordi at jeg føler, at det igen er lærerne som skal til løse nogle problemer i samfundet, som jeg mener andre skal løse. Lige i denne sag handler, det om de elever som i pauser på skolen, går i det lokale supermarked og køber en masse usunde ting. Det vil nogle forældre så forhindre ved at forbyde eleverne i at forlade skolen.

Det løser vel ikke problemet med, at eleverne spiser usunde ting? Det tror jeg ikke på, at det gør. Jeg tror løsningen på det problem ligger hos forældrene. Det er netop dem som skal guide deres børn til at forstå, at der findes mange gode alternativer til den usunde mad. Ved hjælp af forældrenes råd og vejledning kan de unge måske vælge den usunde mad fra.

Og hvad hjælper det at holde eleverne på skolen? Næh, vil de det usunde kan de jo bare gå i Netto efter skole. Og hvorfor skal lærerne så kæmpe med eleverne om at blive på skolen, når eleverne alligevel bare kan gå i Netto. Skal problemet løses må politikerne regulere butikkerne, men det tør de nok ikke.

Jeg ved bare en ting. Det hjælper ikke at bygge mure op.

Dette indlæg blev udgivet i Den danske folkeskole, Tanker fra lænestolen og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.