Så skal der synges…

“Jeg vil kraftigt opfordre til, at alle skoler i Danmark indfører morgen­samling med både fadervor og salme­sang. Det er en utrolig værdifuld del af vores kultur, som jeg synes, det ville være vanvittigt at forbyde.”

Sådan lyder meldingen fra undervisningsminister Bertel Haarder (V)”

Jeg har klippet lidt fra TV2 Nyhederne, da jeg læste at Bertel gerne vil indføre bøn i skolerne. Det er måske lidt umoderne, hvis skolerne skal bede bøn. Det som kan undre mig er jo, at der er ingen der råber op om faren ved bøn og salmer, at vi får presset kristendommen ind i skolerne. Hvad hvis det havde været en muslimsk bøn?

Baggrunden er, at jeg anser religiøse systemer som udemokratiske og derfor ikke hører til i skolen. Derfor synes jeg, at det er en dårlig idé med dagligt at have bøn og salmer i skolen. Selvfølgelig skal man kunne arbejde med både bøn og salmer i undervisningen. I undervisningen arbejder man jo med tingene på en helt andet måde. Der arbejder man mere med kulturen og forholder sig måske kritisk til den.

Dette indlæg blev udgivet i Den danske folkeskole og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.