Kroppe

I dag har jeg været inde og se udstillingen Bodies ved Tivoli. Ud over at det er alt for dyrt at komme ind, så var det en interessant udstilling. Det var da spændende at se menneskekroppen udstillet på den måde. Det var lidt et freakshow. Jeg følte mig som en person som besøgte Tivoli omkring år 1900 for at se en neger eller en kina-mand.

Kort om udstillingen har man fjernet huden på nogle døde mennesker, og ved hjælp af en særlig teknik har man altså kunne bevare menneskekroppen som den ser ud, uden hud.

Det var lidt klamt, men man vænner sig hurtigt til det. Det var meget interessant at gå rundt og kigge, og fx se nogle rygelunger, en hjerneblødning og kræft. Særligt det sidste var lidt mærkeligt, da min mor døde af kræft, men det var alligevel interessant at kigge på, at se det konkret. Ellers er det bare et begreb om noget sygdom. Der kunne man altså se det, se forskellen i organerne.

Inden udstillingen havde jeg dog læst lidt om, hvor ligene kom fra. Der var åbenbart tvivl om, at mennesker som var udstillet havde givet lov til det. De var alle fra Kina, så det er muligt, at der er andre end de udstillede mennesker, som har sagt god for den.

Men ud over udstillingen så har jeg da også fået bevæget min krop, da vi gik ind til byen. Der blev også siddet lidt på café, hvor jeg tabte stort i backgammon. Det var været en super god dag. Dagen endte dog ikke der. Turen gik for mit vedkommende videre til Bakken, hvor det blev til verdens bedste bøfsandwich og en is. Det har sgu’ været en god dag sammen med venner.

Dette indlæg blev udgivet i København, Kultur, Livet og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.