Folkeskolen

Helle Thorning udtaler i dag, at Folkeskolen er alt for akademisk. At der er for meget projektarbejde, og at det ikke gavner børn, som ikke kommer fra boglige hjem.

Hvem er det lige hun taler til? Arbejderen, som har svært ved at hjælpe sine børn med skolen?

Helle, skolen forsøger at give alle børn de bedste muligheder i en kompleks verden. Og i denne verden er det vigtigt, at en elev kan tage selvstændige beslutninger og træffe gode valg. Står en lærer ved tavlen og fortæller, hvordan verden er indrettet, så lærer eleverne jo ikke at blive selvstændige. Projektarbejdet i folkeskolen er en del af denne proces. Det er nemlig her, at eleverne selv prøver at arbejde selvstændigt og skal træffe valg. Her er læreren kun vejleder.

Selvfølgelig vil der altid være børn som klarer sig bedre i Folkeskolen end andre, men det er vigtigt, at vi prøver at bryde den sociale arv, og det gøres blandt andet ved at arbejde med opgaver, hvor man kræver noget af eleverne, hvor de selv skal finde spørgsmål og svar.

Samtidig har Helle da også en pointe i, at skolen er blevet for akademisk. Den er i hvert fald blevet meget boglig, der er øgede krav til eleverne og det giver ikke de svageste elever en chance. Men hun skal selvfølgelig lige huske på, at hun selv har stemt det igennem. Øger man kravene, så vil der altid være flere som ikke kommer igennem. Men det kan selvfølgelig også medvirke til, at skolen bliver taget mere seriøst af eleverne, forældrene og omgivelserne.

Som lærer i folkeskolen er min vigtigste funktion at give eleverne frihed til at vælge. Vælge hvilken vej de selv vil gå. Dette gøres ved at give dem viden og indsigt i den verden de lever i, så de selv kan træffe et selvstændigt valg.

Dette indlæg blev udgivet i Tanker fra lænestolen. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.