Ansvar

Jeg har tidligere skrevet om, at KL mente at 300 skoler ville lukke i de kommende år pga. kommunernes dårlige økonomi. Det har Bertel Haarder nu svaret på. Han svarer helt som forventet.

- KL har råbt og skreget, men der er intet i det, som staten har gjort, som nødvendiggør en eneste skolenedlæggelse, siger undervisningsminister Bertel Haarder til Radioavisen.

- Hvis kommunerne vil nedlægge nogle skoler, så må de selv tage ansvaret for det, og ikke klynkende give staten skylden for det, siger Bertel Haarder.

Det er blevet et automatisk svar fra regeringen at sige, at det er kommunernes ansvar. Politikerne i Folketinget fralægger sig dermed ethvert ansvar. Men Bertel, hvem er det som giver rammen til de enkelte kommuner? Det er vist dig og dine kollegaer i regeringen. Det kan du ikke løbe fra.

Og ja, Bertel har selvfølgelig ret i, at kommunerne ikke behøver at lukke skoler, men så skal de bare lukke noget andet, måske et plejehjem. Kommunerne er pressede, når de hele tiden får flere opgave at løse, men ikke flere penge. Så er det altså svært at bevare velfærden. Men når det kommer til stykket, så ønsker regeringen nok ikke velfærd fra det offentlige. De ønsker nok, at vi selv betaler vores egen velfærd.

Dette indlæg blev udgivet i Tanker fra lænestolen. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.