De satans lærere

Jeg begynder altså at blive træt. Træt af den evige debat omkring lærere og skolen. Lige nu er det matematiklærerne, som står for skud. De kan ikke regne osv. Desværre er virkeligheden sådan, at ikke linjefagsuddannede skal undervise i fag, hvor de ikke har det faglige overskud. Men hver gang er det ok, at gå ud og pege fingre af lærere, sige at de er ringe. Det som folk bare glemmer det er, hvordan de lige var da de gik i folkeskolen? Havde de nu også den store interesse for fx matematik eller gik det op i at kigge efter den søde pige/lækre dreng? Indlæring handler meget om egen indre motivation, og ikke kun om læreren er inspirende. At læreren er meget vigtig, skal der ikke herske tvivl om, men det er meget vigtigt at forstå, at man intet kan lære, hvis hovedet er fyldt med en masse andre ting.

Mennesker har desværre bare altid en tendens til at glemme deres egen rolle. Det er jo altid nemmere at give andre skylden for sine problemer. Det er selvfølgelig trist, hvis man ikke har lært at regne eller læse i skolen. Det skyldes desværre ikke bare en ting, at det ikke lykkes, men derimod mange faktorer. Var hovedet fx fyldt med hjemmelige problemer, er det svært for selv den bedste lærer at lære personen noget. Indlæring er en aktiv proces. Man skal selv yde noget for at lære.

Nu kan der selvfølgelig sidde en del og tænke, at jeg bare har haft det let, og ikke anerkender dem som virkelig har kæmpet, men ingenting fået ud af det. Og ja, på lige dette område er den danske folkeskole ikke god nok. Lærerne er ikke uddannet til at tage sig af elever med store indlæringsvanskeligheder. De kræver stor opmærksomhed fra det pædagogiske personale. Desværre er der ikke i folkeskolen i dag de store ressourcer til at tage sig af disse problemer. Det er super trist. Disse elever bliver mange gange skubbet ud af skolen fordi, at den danske folkeskole satser på det store flertal.

Dette indlæg blev udgivet i Den danske folkeskole. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.