Lømmelpakken

Jeg må indrømme, at jeg ikke kan lide den lømmelpakke. Den piller ved nogle ting, som jeg ikke mener, der skal pilles ved. Når man anholder en hel demonstration, så synes jeg at man piller ved forsamlingsfriheden. Det er jo ikke alle der laver ballade.

Det værste er dog, at pakken ikke forsvinder efter COP15. Nej, den vil blive brugt mod fodboldbøller, happenings og andre som gerne vil provokere samfundet. Det værste er faktisk, at den kan bruges til at stoppe demonstrationer, som magthaverne ikke ønsker. De kan ikke forbyde demonstrationen, men er der en der sparker til en sten, så bliver alle anholdt. Det synes jeg faktisk er et demokratisk problem.

Siden hvornår har det været forbudt at gå rundt med en sten? Og skal politiet ikke kunne bevise, at du har til hensigt at bruge stenen til ballade? Måske skal politiet til at passe på. Jeg kan godt forestille mig, at politiets fremfærd kan få nogle til at gå endnu mere amok.

Jeg kan godt forstå, at politiet skal have særlige regler, når der kommer så mange mennesker til for at påvirke COP15. Dog er jeg ikke enig i, at disse regler skal pille ved nogle demokratiske principper her i Danmark. Vi skal da have ret til at demonstrere og gå til A.P Møller og råbe lidt. Fordi der ligger en sten på en vogn skal man ikke anholde 200. Havde alle 200 haft sten i lommerne, så var sagen selvfølgelig en anden. Man løser ingenting ved at smide med sten, men råbe lidt skader ingen.

Dette indlæg blev udgivet i Politik og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.