Så er det ud!

I dag har folketinget vedtaget en ny lov, som giver skolelederen lov til at tvangsforflytte en elev til en anden skole. Baggrunden er en sag fra Helsingør, hvor kommunen blandede sig en skolens beslutning, og tænkte mere på stemmetal end på signalværdien.

Nu kan skolelederen tvangsforflytte uden at andre kan blande sig. Det lyder sgu’ skønt. Det er rart med nogle sanktionsmuligheder over for en gruppe elever, som bare er ligeglade. Men der skal selvfølgelig være nogle tunge pædagogiske argumenter for at gøre det. Skolerne skal ikke bare gøre det fordi en elev er en hængerøv. Som skole skal man jo overveje sine muligheder før man skrider til tvangsforflyttelse, og man skal kun gøre det, hvis det er godt for eleven eller for de andre elever i klassen.

Det skal ikke være sådan, at skolerne bare begynder at tvangsforflytte deres problemer. Eleven skal jo ikke ødelægge det nye sted. Så jeg håber selvfølgelig at skolelederne bruger denne regel med omtanke, men at de ikke er bange for at bruge den.

Dette indlæg blev udgivet i Den danske folkeskole og tagget , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.