Økonomiyaki

Når jeg bevæger mig ind på en japansk restaurant, så tænker jeg straks på sushi og andre eksklusive retter. Den japanske mad vi ser her i Danmark er normalt af den finere slags. Dog har jeg tit tænkt på, hvad den helt almindelige japaner spiser på en travl hverdag, hvor ungerne er umulige og man ikke lige fik købt ind.

Forleden havde jeg heldigvis muligvis for at finde ud af det. På Sukiyaki – en autentisk japansk restaurant, kunne jeg nemlig prøve at spise mad som den almindelige japaner spiser. Ikke noget med sushi og smukke anretninger. Her er der tale om mad som var nemt at lave og ikke krævede den store forberedelse. Stor mad kunst – nej, men folkeligt.

Retten jeg skulle prøve hed Okonomiyaki. Og i disse krisetider fandt jeg hurtigt på, at den skulle hedde økonomiyaki. ‘Yaki‘ betyder ‘grillet‘ og ‘okonomi’ betyder ‘hvad du godt kan lide‘. Retten er derfor en sammenblanding af mange forskellige ingredienser. På Sukiyaki kan man få retten i en Hiroshima-stil og en Osaka-stil. Hiroshima-stilen er den fine, hvor Osaka-stilen er den grove.

okonomiyaki

Jeg besluttede mig at prøve Hiroshima-udgaven. Kokken starter med at hælder lidt dej på teppanyaki-pladen, hvorefter de forskellige ingredienser lægges på. Der er forskellige grøntsager, du kan vælge mellem seafood eller svinekød, nudler, æg og andre forskellige japanske ingredienser jeg ikke kan navnene på. Det hele bliver så lagt i lag, og serveret.

manden bag min okonomiyaki

Det smagte godt, og det smagte af noget andet end det eksklusive. Det smagte af Japan, det var en bid af den japanske folkesjæl. Og det var særligt det som jeg jagtede, nemlig folkesjælen. Jeg tvivler nemlig på, at japanerne hver dag spiser sushi, kobekød og andre lækre ting.

Okonomiyakien mættede godt. Jeg var også sulten efter flere dage i Jylland, hvor menuen bestod af yoghurt med musli.

Dette indlæg blev udgivet i Danmark, Kultur, Livet og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.