Hold dig væk fra min pige

Vores julefrokost blev i går forstyrret af en ubehagelig meddelelse. På en naboskole i Herlev var en 14-årig blevet stukket ned i skolegården. Det er fandeme sygt!!

Sygt fordi vedkommende, der har gjort det har været totalt ligeglad med at blive opdaget. Den 14-årige knægt skulle åbenbart bare dø. Og hvad tænker knivstikkeren på, han tænker nok ikke, at klare opgøret på en skole, hvor der vil være mange uskyldige, som kommer til at opleve det. Det er sgu’ sygt!!

Og hvad fanden er det som sker blandt et lille mindretal af de unge i dag. De bliver mere og mere afstumpet, og skal selv klare alle problemerne. Det kan de jo ikke. Men som i sagen fra Aalborg, hvor en 15-årig bankede en 48-årig ihjel, så lever den gruppe unge nok i en slags parallelverden. En verden som voksne har svært ved at forstå, og hvor det er utoligt svært som voksen at blive lukket ind i.

Jeg ved ikke helt, hvad man kan gøre ved at løse dette problem, men det kræver i hvert fald en indsats, så volden ikke bliver kommer ud på skolerne. Der hører den i hvert fald ikke hjemme. Skolerne er til for indsigt, fornuft og viden.

Mine tanker går til den 14-årige og mine kollegaer, som skal samle op på denne sag.

Dette indlæg blev udgivet i Danmark og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.