En stille søndag

Det er ikke meget frisk luft jeg har fået i dag. Jeg har været utrolig doven, det er lige blevet til et selvportræt eller to, men ellers er der ikke sket meget.

This is more fun

Det store problem i dag har været at samle sig om tingene. Jeg har ellers en masse jeg kunne foretage mig, fx planlægge skole/hjem-samtaler, forberede undervisningen, men jeg har ikke kunne samle mig om noget i dag.

Jeg har ikke en gang kunne samle mig om at tænke, hvilket ikke plejer at være et problem. Og når jeg har det på denne måde, så har jeg et kæmpe behov for at få noget ud. Jeg ved bare ikke hvad. Så er det netop, at jeg skriver denne type indlæg, som handler om alt og intet.

Noget af det som jeg gerne ville ud med i dag er, hvordan vi behandler den tuneser som er her på tålt ophold. Forhandlingerne om finansloven stoppede fordi Dansk Folkeparti ikke kunne arbejde videre når den mand gik rundt i Århus. Han skal åbenbart opholde sig i Sandholmlejren, men jeg kan ikke lige finde ud af hvorfor han skal det. På baggrund af en mistanke? Mon vi ville behandle en dansk statsborger på den måde? Altså ved at føre kontrol med dem hver dag pga. en mistanke. Som jeg hørte en fra De Radikale sige, så lad os få prøvet hans sag ved domstolen, og hvis han dømmes skyldig, så kan han både frihedsberøves og sættes i Sandholmlejren.

Hvordan det være, at vi som land, som et retssamfund, kan finde på at dømme folk uden en retssag, uden at tingene kan blive prøvet ved domstolene. Og nej, det handler ikke om, at nogle skal belønnes for at true andre med død og ødelæggelse, men vi kan ikke sætte retssystemet ud af spil bare fordi vi skal forsvare en demokratisk ret til at ytre sig. Så har vi virkelig mistet os selv.

Og hvordan er det lige at politikere i dagens Danmark kan udtale sig om, at denne tuneser skal have det hårdt, når han ikke er dømt for noget, ikke er blevet kendt skyldig i noget, men er under mistanke for at palnlægge et mord. Og mistanke er vel ikke nok til, at vi som samfund skal straffe. Det synes jeg i hvert fald ikke. Så var der mange, mange der skulle straffes.

Jeg skal selvfølgelig indrømme, at jeg ikke har fulgt godt med i denne sag, men det kan godt provokere mig, at der er sager som ikke kan afprøves ved domstolene. Vi skal lige huske på, at en af demokratiets vigtigste principper er magtens tre-deling, og hvis der er at sager ikke kan komme for domstolene, så har vi da et problem. Politikerne skal lave lovgivningen, ikke dømme efter den. Det er domstolenes job.

Det skulle i hvert fald ud på denne stille søndag.

Dette indlæg blev udgivet i Livet, Politik og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.