Ind i vildmarken

Når en bog fanger mig bliver jeg suget ind i dens univers, og jeg har til tider svært ved at slippe bogen. I dette tilfælde var det ‘Ind i vildmarken’ af Jon Krakauer.

Historien om Chris McCandless som forlod sin familie og begyndte en lang rejse rundt i USA for at lide sultedøden i en forladt bus i Alaska er en fascinerende historie om søgen efter noget. Denne søgen er stærk nok til, at han opgiver alt det han har og begynder rejsen ud efter svar. Chris søgte nok efter sandheden, og gør vi alle ikke det.

Jeg tror dog også, at Chris McCandless søgte noget andet. Han søgte nok fraværret af omgivelser, at han kunne være total fri. Det kræver så, at han kun har sig selv. Det havde han også, da livet forsvandt fra ham i 1992.

Bogen er fascinerende på mig, fordi der også i mig er en søgen efter noget, en jagt efter frihed og en fravær af forpligtelser over for omgivelserne. Sådan er det nok i mange mennesker. Denne Chris førte sin søgen ud i livet, jeg kan drømme om det en gang i mellem når jeg synes, at tilværelsen er lidt besværlig. Han søgte freden i natur, jeg prøver at finde den i mig selv.

Bogen kan kun anbefales, og da jeg ikke har set filmen i biografen, så vil jeg løbe ud og købe den på dvd, når den ankommer omkring den 21. juli.

Chris McCandless i vildmarken - dette er det sidste foto af ham.

Dette indlæg blev udgivet i Bøger, Livet og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.