Dyret i os

Åh, jeg er lidt træt af mennesker i disse dage. Det skyldes nok mest, at jeg har hørt på en del historier om, hvordan disse mennesker opfører sig som dyr og ikke som mennesker. Her skal jeg komme ind på, at min definition af et menneske er, at mennesket har ånd, og handler med ånd. Det sidste, at mennesket handler med ånd, er desværre svært for de fleste mennesker.

Jeg handler ofte som et dyr, men jeg fortolker hele tiden på min verden, og prøver at sige undskyld, hvis jeg selv mener, at jeg har taget fejl. Det gør jeg ofte. Men tilbage til den konkrete sag.

Jeg har på det seneste hørt historier, hvor mennesker omkring mig handler grådigt og kun er interesseret i at opnå de fleste fordele selv. Det er ikke altid hensigtsmæssigt. De glemmer åbenbart, at vi løfter mere i flok. Disse mennesker er villige til at bruge nærmest alle trick for at opnå deres vilje, og er ret ligeglade med konsekvenserne for andre, også dem de skal arbejde sammen med. Ja, ok – det handler om arbejdet.

Det er sgu’ lidt presset, når de selv samme personer står og fortæller elever, at de skal være sociale, tage ansvar for gruppen, når de i næste øjeblik er villige til at give kollegaer en kniv i ryggen. De glemmer åbenbart, at man på dagens arbejdsmarked skal være fleksibel.

Hmm… jeg må bare indrømme, at jeg er lidt trist på menneskehedens vegne. Mennesker er sgu’ nogle onde nogle.

Dette indlæg blev udgivet i Livet. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.