Arigato

Min store interesse for japansk kultur (læs: at jeg bare vil spise deres mad) bragte mig i dag til Copenhagen Sakura Festival på Langelinje. Et japansk mand, som tog en bageruddannelse i Danmark, tog tilbage til Japan og grundlagde en bagerkæde ved navn Andersen, har foræret Københavns kommune 200 kirsebærtræer, og når de blomstre er det meget stort i Japan. Den tradition prøver man så at efterleve i København, og derfor en festival. Sakura er åbenbart det japanske ord, når kirsebærtræerne blomstre.

Jeg hang dog mest ud hos Kyotos biks, hvor man kunne få lidt japanske retter. Dog blev det også til lidt billeder, der var nemlig meget af tage billeder af. Det sjove var faktisk ikke de traditionelle japanske indslag som kampsport og taikotrommer, men derimod cosplayere.

Ja, jeg har opdaget et nyt ord, nemlig cosplay. En cosplayer er åbenbart fan af japansk anime. Dem var der en hel del af, og de var ret sjove at kigge på. Og de ramte faktisk den japanske stil meget godt. Jeg mener, at ha’ læst at om søndagen i Tokyos store parker, så klæder de unge sig ud i det vildeste dress. Der var lidt over disse danske cosplayere.

Cosplayers

Men det var nu meget hyggeligt på Langelinje, fik spist lidt sushi, set på origami, og modeshow for kimonoer. Jeg overvejer da også at kigge forbi i morgen.

Dette indlæg blev udgivet i Danmark, Livet og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

En Kommentar til Arigato

  1. Cirkusprinsesse skriver:

    Pokkers jeg glemte der var japansk festival – ville ellers have været derovre med kameraet.

    Måske næste år – det lyder jo til det var et fint arrangement :-)