Vi er sjove

Tanken har været der før, nu er den dukket op igen. Tanken handler om mine busture. Jeg er begyndt at tage bussen efter min bil er blevet smadret. Det er altid sjovt. Jeg sidder lidt og tænker over os danskere, når jeg kører med bussen. En ting er jeg kommet frem til. Vi, danskere, har ikke mange uskrevne regler.

Vi rejser os ikke for den ældre dame, vi flytter os ikke når andre skal forbi, vi er faktisk ikke særlig opmærksomme på næsten. Det er lidt synd, da lige præcis disse regler er gode. Det handler derimod om kommunikation. Man skal sige, hvad man har behov for, og så kan det være at behovet bliver opfyldt. Den ældre dame, der ikke har fået sin plads skal ikke blive sur, hvis der ingen pladser er. Hun skal bare spørge om en plads. Så er jeg faktisk sikker på, at flere ville rejse sig.

Det næste problem er bare, at vi heller ikke er så gode til at kommunikere. Vi lytter nemlig ikke særligt godt. Vi hører kun os selv. Det sidste skal gemme væk, og blive meget bedre til at kommunikere.

Dette indlæg blev udgivet i Danmark og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.