Dårlig idé

Jeg må indrømme, at jeg synes at FOA spiller deres kort forkert. At de allerede nu går ud og siger i hvilken sektor de vil strejke. De vil ramme de svageste, nemlig de ældre.

Det kort skulle de ikke spille nu. Jeg vil godt vædde på, at det vende tilbage til FOA med en masse dårlig omtale. At de allerede nu tager de ældre som gidsler er selvfølgelig for at lægge pres på KL, men hvad er næste våben. Man skal aldrig starte med sit tungeste skyts.

Og det virker allerede som om, at FOA vil strejke. Hvad er det for en indstilling. Gå til forhandlingsbordet med et åben sind. Det er svært at forhandle, når den ene part sidder og er mavesur. Og hvad er konsekvensen? Ahh, et regeringsindgreb. Og hvad vandt FOA så? Nok ikke så meget.

Desværre er konsekvensen ved den taktik FOA kører, at de mister den folkelige opbakning til deres krav. Særligt ved allerede nu at lægge pres på forhandlingerne. Det mener jeg i hvert fald ikke er klogt. FOA burde i stedet holder deres kort ind til kroppen, og spille kortene rigtigt i forhandlingerne. I netop i denne sag er det vigtigt, at have befolkningen på vores side. Politikerne er ikke så glade for pres fra masserne. Så er de nemmere at tale med, hvis de står i et dårligt lys. Nu er det desværre kun FOA som står i et dårligt lys.

Dette indlæg blev udgivet i Politik, Tanker fra lænestolen. Bogmærk permalinket.

2 Kommentarer til Dårlig idé

  1. Marianne Schwenger skriver:

    ” det er en dårlig ide at FOA rammer de svageste i samfundet ved en strejke ” Nu er det jo sådan at det var nogle hjemmehjælpere, social- og sundhedshjælpere og social- og sundhedsassistenter i jylland, der startede med at strejke og bede om bedre arbejdsvilkår og højere løn. Dette har så bredt sig til hele landet og alle ansat i den offentlige sektor indenfor plejefagene vil gerne have mere i lønningsposen og meget gerne også mere respekt om det store arbejde vi allesammen gør, et arbejde som ingen kan sætte sig ind i før de selv har prøvet at stå midt i det, mange gange positivt og givende, lige så mange gange krævende og utaknemmeligt. Så pointen, hvis ikke FOAs medlemmer skal strejke indenfor plejefagene, hvor skal de så strejke for at det nytter noget ? en stor del af FOAs medlemmer er jo ansat i plejefagene !

  2. Morten skriver:

    Hej Marianne

    De ansatte i plejesektoren skal selvfølgelig have den respekt og løn de fortjener. Og jeg ved at mange arbejder i plejefagene.

    Det som jeg mener, er at FOA ikke skal sige det højt, at de vil ramme plejefagene. De skal først bruge det som argument i selve lønforhandlingerne. Nu har KL mulighed for at lave en strategi som bevidst hænger FOA ud, at de vil strejke osv. Faren er, at FOA mister den sympati som de fleste mennesker har med de offentlige ansatte, hvis det lykkes regering og KL at hænger FOA ud i medier, som nogle der kun vil konflikten.

    Det skal nemlig ikke lykkes regeringen og andre at ødelægge muligheden for at få mere i løn. Derfor bliver FOA nødt til at tænke strategisk.