Hvad knive kan gøre ved valget

Var til en mindre fest i går. Jeg snakkede mest om valget, og det var fedt. Ikke fordi jeg var vildt uenige med nogle, men bare det at snakke om politik er fedt. Jeg tror, vi fik snakket om de vigtigste valgemner. Vi fik desværre ikke snakket så meget om løsninger på problemerne, der er i samfundet.

Jeg har kunne læse mig til at to knivoverfald på Frederiksberg er blevet blandet ind i debatten. Politikerne tager den nemme løsning. Knivene skal væk. Det er selvfølgelig en løsning, men ikke løsningen. Vi skal nemlig ud og have fat i de unge mennesker. Jeg vil nemlig godt vædde på, at systemet kender gerningsmændene på den ene eller anden måde. Jeg tror på, at systemet skal sætte ind meget tidligere ind over for unge mennesker, som er i vanskeligheder. Som det er nu, så sker der først noget, når det er for sent. Sådan er det for mange gange i det offentlige. Pengekassen bliver først åbnet for alvor, når det er for sent. Forbyggelse koster for mange penge, man kan ikke helt vide sig sikker på resultatet, så derfor er det sjældent, at det offentlige lukker pengekassen op. Men mange gange ville det være en billigere løsning.

Og nej, det handler ikke om en blødsøden politik overfor de unge. Det handler om, at systemet (jeg ved, at det lyder kommunistisk) handler meget tidligere end det gør nu. På den måde tror jeg, at vi kunne løse nogle af de problemer vi har i samfundet.   

Dette indlæg blev udgivet i Livet, Politik, Valg 07. Bogmærk permalinket.

Der er lukket for kommentarer.